VILLATUIN - FRANKFURT  

De tuin bij deze villa in Italiaanse architectuur ligt in het groene en heuvelachtige buitengebied van Frankfurt.

De eigenaren van de tuin waren voornemens om in de achtertuin een grote ondergrondse garage te realiseren, waarbij op het dak van de parkeergarage een nieuwe tuin diende te verrijzen.

 

De tuin is zo ontworpen dat het zicht op het bergachtige landschap optimaal beleeft wordt zonder dat dit ten koste gaat van de gewenste privacy en het hoogteverschil optimaal benut wordt.

Daarnaast heeft het ontwerp een sterk axiale klassieke opbouw die voortkomt uit de architectuur van het huis. Deze aslijn wordt qua zicht en beleving ook doorgezet richting het omliggende berglandschap.

In het midden van de centrale as ligt een trappartij die wordt doorsneden door een lange smalle vijver die bestaat uit twee vijverbakken op verschillende niveau's. De trappartij leidt tot het lager gelegen deel van de tuin die meer organische vormgeving kent  dan de puur formele opzet van de tuin direct om het huis.

Een tweede aslijn verbindt aan aan de zuidzijde van de tuin een aantal tuinkamers aan elkaar. Deze tuinkamers liggen verdeeld over meerdere niveaus, verbonden door trappen en omgeven door tuinmuren die een geledende werking hebben. 

 

Tuin ontworpen voor Wolterinck in Laren, www.wolterinck.com.

 

Show More

Studio-B-Gardens

Panamalaan 1A

1019 AS Amsterdam​

Tel: 00-31-(0)6-14992376

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • LinkedIn