Studio-B-Gardens

Panamalaan 1A

1019 AS Amsterdam​

Tel: 00-31-(0)6-14992376

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • LinkedIn

VILLATUIN - LAREN  

De tuin bij deze Larense nieuwbouwvilla in 'Cottage'stijl sluit naadloos aan bij de architectuur van het huis, waardoor de binnenruimte soepel overloopt in de omringende buitenruimte.

Kenmerkend onderdeel in de architectuur is de aslijn die vanaf de voordeur als het ware door het huis loopt.

Deze aslijn is in de buitenruimte doorgezet en vormt de ruggengraat waaraan het tuinontwerp opgehangen is.

Aan de voorzijde is de aslijn opgepakt in een voorhof leidend naar de voordeur, omgeven door hoge hagen. Aan de achterzijde eindigt de aslijn tussen robuuste strakgeschoren haagblokken door, in een viertal loden waterbakken.

De klant had de wens aangegeven voor een verdiept terras voor optimale privacy en beschutting tegen mogelijke inkijk. Daartoe is een groot verdiept terras gerealiseerd aansluitend op de leefkeuken op de kopse zijde van de villa.

Dit lager gelegen terras is vanuit de keuken met een aantal traptreden te bereiken.

Als grondkerende constructie zijn baksteen muren gemetseld conform de spatplint van het huis. Tussen deze muren zijn twee royale trappen geplaatst die vanuit de tuin (gazon) toegang geven tot het terras en omgekeerd.

Om het gevoel van privacy te vergroten is in zichtlijn met de keuken een robuuste eikenhouten pergola geplaatst die doorloopt tot ver in de siertuin.

Tuin ontworpen voor Wolterinck in Laren, www.wolterinck.com.