VILLATUIN - WASSENAAR  

Deze bosvillatuin in Wassenaar was sleets en pover van karakter en was toe aan een herinrichting die recht doet aan de statige villa, die zowel aan de buitenzijde als binnenkant een volledige transformatie heeft gekregen.

In de bestaande situatie was een groot deel van de voortuin een bestraat verkeersplein omgeven door knotplatanen

In het ontwerp is gekozen de entreezijde van het huis een sterkere groene tuinsfeer te geven met behoud van voldoende parkeerruimte. Tevens de hoofdentree zwaarder benadrukken door het oppakken  van een aslijn vanaf de voordeur de voortuin in. De entreetuin  wordt afgebakend door twee monumentale pergola's en door een groep van zes herplante dakplatanen, als  tegenhanger van het bestaande bijgebouw.

​

De achtertuin  kenmerkt zich door een bosachtige landgoedsfeer, boomgroepen, open ruimte en grote solitaire bomen. Bij het huis is een royaal terras gerealiseerd in veschillende niveaus om het hoogteverschil tussen begane grond en maaiveld te overbruggen. Op deze wijze ontstaat een multifunctioneel tearrassencluster welke wordt doorsneden door een lange lage haag van taxus in aslijn met het huis.

Deze aslijn wordt halverwege de achtertuin gekaderd in een royale trappartij met aan weerskanten beplanting met zicht op de daarachter gelegen waterpartijen van naburig landgoed

.

© 2017 by Studio-B-Gardens - Proudly created with Wix.com

Studio-B-Gardens

Panamalaan 1A

1019 AS Amsterdam​

Tel: 00-31-(0)6-14992376

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
  • LinkedIn