top of page

Tuinontwerp op historische basis....

In Den Haag in het statige ambassade kwartier staat het gebouw van de voormalige Japanse ambassade, in de volksmond ook wel de ' Botervloot' geheten.

Het gebouw is begin 20ste eeuw gebouwd als privé woning in een opvallende architectuurstijl. Na de oorlog heeft het monumentale pand tot op heden een kantoorfunctie gekend.

De tuin die bij het gebouw was aangelegd was in de toen geldende architectonische tuinstijl aangelegd. Een tuinstijl die zich kenmerkt door een orthogonale ontwerpstijl met veel constructieve elementen zoals trappen, keermuren, vijvers en pergola's. Van de originele tuin is niet veel meer over en de tuin in zijn huidige vorm is totaal vervallen en verwaarloosd. Wel zijn veel van de originele constructieve elementen zoals keermuren en trappen nog aanwezig.

De huidige eigenaar gaf als opdracht voor de tuin mee een tuin te ontwerpen met respect voor historische belijningen, rekening houdend met de tuinwensen en gebruiken van deze tijd.

Het ontwerp kenmerkt zich door een strakke orthogonale belijning, waarbij de aanwezige trapconstructies de basis voor de indeling vormen, in een min of meer symmetrische opzet.

Ooit aanwezige constructies als pergola en vijver zijn opnieuw in het ontwerp opgepakt.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page