top of page

Tuin op zonnig Ibiza

Voor een begane grond appartement met tuin in het plaatsje Jezus op Ibiza zijn wij gevraagd een tuin te ontwerpen. Voor het ontwerp was de positie van het zwembad aan de zijkant van het appartement een vast gegeven en de klant wilde graag een moderne vormgeving die goed past in de lokale sfeer. Voor het ontwerp hebben wij het zwembad als centraal uitgangspunt genomen om alle overige buitenruimtes en terrassen op het zwembad aan te laten sluiten.

Tevens is gekozen het zwembad qua vorm mee te laten vloeien met de L-vorm van het kavel. Hierdoor krijgt het zwembad een centrale rol in de indeling van de tuin.

Daarnaast is er gebruik gemaakt van het kleine hoogteverschil in de tuin waardoor terrassen, zwembad en buitenruimte dynamisch op elkaar aansluiten. Daar waar de tuin grenst aan openbaar gebied is door middel van haagstructuren in combinatie met plantvakken en lage tuinmuren een privacybuffer gecreeërd.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page