Lekker toeven op hoogte

Voor een appartement in de Amsterdamse concertgebouwbuurt heeft Studio-B een ontwerp gemaakt voor een dakterras met een oppervlak van 80m2.

Het dakterras ligt boven op het vier verdiepingen hoge gebouw en is aan alle kanten open, waardoor de ruimte redelijk desolaat aanvoelt.

Om de buitenruimte te geleden in subruimtes en voor het creëren van voldoende privacy is gekozen een ritme te maken van houten palissade wanden, welke in samengang met het oppakken van het aanwezige hoogteverschil resulteert in drie aan elkaar gekoppelde terrasruimtes.

De palissade ritmes worden verzacht door een beplanting van siergrassen in combinatie met vaste planten. Op strategische plekken zijn grote plantenbaken geplaatst.

De reeds aanwezige dakopbouw heeft als afwerking een voortzetting van de gebruikte vlonderdelen en een platdak met overstek. Het interieur is bestemd tot keuken en barruimte.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon