top of page

Klein maar Fijn......

Dat een kleine stadstuin een bijzondere buitenruimte kan zijn bewijst deze tuin van 10 bij 6 mtr. in het hartje van Amsterdam.

Deze tuin ligt qua hoogte exact tussen de begane grond en de souterrain verdieping van het huis. En vormt als buitenkamer een schakel tussen deze twee verdiepingen.

Om het hoogteverschil op te lossen tussen begane grond, tuin en souterrain, is een tuintrap ontworpen welke als object fraai is om te zien, een royaal entree naar de tuin is en tevens als plek voor opslag dient.

Door het plaatsen van lage hagen, die dienst doen als roomdividers, ontstaat een subtiele ruimtelijke indeling. De erfgrenzen van de tuin zijn afwisselend van aankleding, in de vorm van zwarte lattenschermen afgewisseld met hoge hagen en leibomen op strategische plekken voor optimale privacy.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page