top of page

Hoog op het Duin

Op de top van een oud duin aan de rand van het dorp Aerdenhout staat een prachtige landhuis in Engelse cottage-stijl. Het kavel beslaat ruim 5000m2, waarvan 3000m2 een boszone betreft die als een groene buffer om huis en daar omheen gelegen tuin van ruim 2000m2 heen ligt.

De bestaande tuin is in vervallen en aan een herindeling toe. De huidige eigenaren wilden een tuin die het huis recht doet, die ook in wintertijd voor de nodige privacy zorgt en het inpassen van een zwembad met een poolhouse.

De eerste ingreep die we toegepast hebben is het parkeren tot aan de voordeur te verplaatsen en bij de hoofdentree een entree-tuin te realiseren met pergola, gebogen hagen en lange lijnen. Vanuit deze entreetuin is het mogelijk door te lopen, tussen hoge hagen door, naar een formele siertuin aan oostzijde van het huis. Het hoogteverval in zuidelijke richting is in dit deel van de tuin opgevangen met een keermuur, trap- en waterpartij.

De zuidzijde van de tuin is een grote open ruimte met gazon overgaand in de bosrand. En zorgt voor rust, lucht en ruimte. Aan de westzijde van de tuin is een zwembad met poolhouse ingepast, met terrassen omringd door groen. Het hoogteverschil in deze zijde van de tuin is op subtiele wijze met split levels opgelost richting de hoger gelegen P-plaats aan de voorzijde.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page