top of page

From Russia..., with...

Bij een nieuw te bouwen appartementencomplex in Moskou heeft Studio-B-Gardens in samenwerking met Wolterinck, www.wolterinck.com, een tuinontwerp gemaakt voor de bijbehorende buitenruimte van het appartementencomplex.

Vanuit de opdrachtgever zijn daarbij een aantal randvoorwaarden meegegeven, te weten;

- een groene buitenruimte om te verblijven met goede bereikbaarheid van de diverse entrees.

- menselijke maat en schaal, intimiteit en een groene uitstraling

- goede bereikbaarheid tot aan hoofdentree van gebouw voor calamiteitsdiensten. Met een minimale opstelruimte van 15x15 meter.

Het appartementengebouw is geheel symmetrisch van opzet wat zich weerspiegelt in de opbouw van het ontwerp voor de buitenruimte. Daarbij is gekozen een centrale middenas te realiseren. Deze middenas wordt aan de straatzijde geflankeerd door een dubbele rij bomen die de ruimte geleden. Ter weerszijden van de bomenrijen liggen twee grote vijvers die de symmetrische indeling complementeren. De middenas mondt uit in een pleinachtige ruimte bij de hoofdentree. Deze ruimte kan tevens dienst doen als opstelplek bij calamiteiten.

Ter weerszijden van de hoofdentree bevinden zich twee 'verzonken' tuinen met veel groen, beiden omgeven door grote pergola's in carré-vorm. De pergola's geven de zijtuinen een eigen gezicht en karakter. De indeling van de 'verzonken' tuinen heeft een klassieke basis en verschillen onderling qua lay-out. Dit als knipoog naar de verder geheel symmetrische indeling van de buitenruimte.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page