top of page

VILLATUIN - HILVERSUM

Jacobs-ontw.jpg

In Hilversum staat deze statige villa gebouwd aan het begin van de 20-ste eeuw. Studio-B-Gardens heeft voor de bestaande buitenruimte een tuinontwerp gemaakt, waarbij de karakteristieken van de architectuur zijn doorgezet in de buitenruimte.

In de bestaande situatie toonde de buitenruimte weinig relatie met de architectuur van de villa, was sleets en kent aan de achterzijde een abrupt verval van 1,25mtr. Daarnaast bevond zich aan de noordzijde van de tuin een stuk tuin met garage welke geen relatie had met de rest van de buitenruimte en een rommelzone was.

De herinrichting bestond uit het realiseren van een sterkere relatie tussen huis en tuin, door middel van het mooi oplossen van het hoogteverschil in een royale gemetselde trappartij(en). Door het maaiveld om het huis heen overal op hoogte te brengen wordt het huis beter en mooier in zijn omgeving  gepositioneerd.

De bestaande rommelzone met garage een andere functie geven en als buitenkeuken met tuin en terras  tot volwaardig nieuw onderdeel van de tuin maken. En tot slot de zichten vanuit het huis verknopen met de tuin.

Dit alles met respect voor de bestaande volwassen boomstructuur, waardoor een tuin is gerealiseerd die de grandeur van een oude volwassen  villatuin ademt.

Tuin ontworpen voor Wolterinck in Laren, www.wolterinck.com.

 

Jacobs-balk.jpg

StudioB-Gardens

Panamalaan 1A

1019 AS Amsterdam​

Tel: 00-31-(0)6-14992376

bottom of page