top of page

LANDSCHAPSTUIN - HOLYSLOOT  

Tuinontwerp, landschappelijke tuin, Studio-b-gardens

Het kleine dorp Holysloot, onder de rook van zijn grote buur Amsterdam, ligt in een authentiek veenweidegebied. Sloten, weides, plassen, knotwilgen en rietkragen vormen de landschappelijke ingrediënten. Het is het archetype van het Hollands landschap.

De tuin grenst met de achterzijde aan de Holysloter Die, de landschappelijke kant van het kavel en met de voorzijde aan de Dorpsstraat van het dorp Holysloot, de dorpse zijde van het kavel. Het tuinontwerp vormt als het ware de intermediair tussen deze twee karakters.

Aan de achterzijde vormt het landschap het schilderij waarop de inrichting van de tuin aansluit, met een natuurlijke beplanting van hoge siergrassen, knotwilgen en inheems groot hoefblad. Aan de voorzijde is de inrichting tuinachtiger en kleinschaliger, met sierbeplanting van hortensia, hemerocallissen, geranium, rudbeckia en grootbladige hosta's aansluitend op het dorpse karakter. 

Het ontwerp kenmerkt zich verder door een stoere geledende haagstructuur, waardoor diverse tuinruimtes ontstaan, lange lijnen en zichtassen op het landschap en diverse zitplekken voor optimale tuin- en landschapsbeleving.

 

StudioB-Gardens

Panamalaan 1A

1019 AS Amsterdam​

Tel: 00-31-(0)6-14992376

bottom of page