top of page

DUINTUIN - TEXEL  

Texel, tuinontwerp, duintuin

Voor deze tuin op het eiland Texel ligt de inspiratie in de schoonheid van het kustlandschap: duinen, wuivende grasvlakken, zeedennen en palenrijen. ​

De voortuin wordt door stoere eiken palenrijen opgedeeld in drie tuinruimtes: parkeren, entree en siertuin. Vanaf de parkeerplaats loopt een lange aslijn, parallel lopend aan het huis, door de eiken palen heen, eindigend met zicht op een tweestammige zeeden (Pinus nigra). Deze is geplaatst op een grondlichaam.

Om de architectuur van het huis in de tuin terug te laten komen en voor ruimtelijke geleding, is op een deel van de erfgrens een tuinmuur geplaatst met inspringingen de tuin in. Op het zijterras (zuidzijde) van het huis is in de tuinmuur een haard verwerkt, voor lange avonden bij het haardvuur. Aan de achterzijde van het huis steekt de tuinmuur de tuin in, is grondkerend en verspringt. Tussen deze verspringende muren is een royale houten trap aangebracht, met op het middenplateau een zeeden (Pinus nigra), om het aanwezige hoogteverschil van 1,50mtr te overbruggen. Het lager gelegen deel van de achtertuin ligt ingebed tussen glooiende grondlichamen beplant met Miscanthus sinensis 'Kleine Silberspinne.

Tuin ontworpen voor Wolterinck in Laren, www.wolterinck.com.

 

StudioB-Gardens

Panamalaan 1A

1019 AS Amsterdam​

Tel: 00-31-(0)6-14992376

bottom of page